Huisregels van Recruit Us

Hier een kleine greep van onze huisregels. die altijd van kracht zijn voor wanneer er samenwerking optreedt tussen loondienstmedewerker of ZZP’er via backoffice & Uitzendbureau Recruit Us. Bij het indiensttreding ga je automatisch akkoord. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Samenwerking op de achtergrond

Op de achtergrond wordt samengewerkt met een backoffice. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor de documenten, loonstroken, facturen en vergoedingen. Je ontvangt van hen een mail met betrekking tot deze gegevens, daar ze werken met een app die je dient te installeren. Ze gaan je een uitnodiging sturen om de app te downloaden. In deze app kan je documenten goedkeuren en je loonstroken zien. Voordat we de overeenkomst kunnen maken bij de opdrachtgever waar je gaat werken, dien je eerst de overeenkomst in de app goed te keuren. Nadat je dit hebt getekend, ontvang je een plaatsingsbevestiging waarop je het uurloon, toeslagen en andere vergoedingen kunt zien. Als informatie onjuist is, geef dat zo snel mogelijk bij ons aan! Het duurt normaal gesproken 24 tot 48 uur voordat wijzigingen zijn verwerkt. Belangrijk: zonder getekende documenten, kunnen wij geen uren verwerken en kunnen we dus ook niet garanderen dat de backoffice je salaris op tijd zal uitbetalen. Heb je binnen 48 uur nadat je deze welkomstbrief hebt ingevuld, nog geen uitnodiging vanuit de backoffice ontvangen in je e-mail? Kijk dan even in je spam-box. Toch geen mail? Geef het even aan door een mail te sturen!

Het aanleveren van de uren

Jouw uren worden wekelijks, of maandelijks verwerkt. Als je ervoor kiest om per week betaald te krijgen, doen we onze uiterste best deze meteen na je eerste werkweek uit te betalen, maar hou er rekening mee dat je deze pas ontvangt na je tweede gewerkte week. Stop je bij ons, bijvoorbeeld omdat je direct een contract krijgt bij een opdrachtgever of een opdracht stopt, dan betalen wij je opgebouwde vakantiegeld en vakantiedagen automatisch uit. Dit kan enkele weken duren.

Door middel van bijgevoegde urenbonnen, of doordat jouw opdrachtgever deze aan ons doorgeeft betalen wij jouw gewerkte uren uit .Aan de hand van deze urenbonnen/uren via de opdrachtgever zullen we jouw uren verlonen. De urenbrief dient te zijn voorzien van een akkoord door middel van een handtekening van een hiertoe bevoegde op locatie. Zonder akkoord kunnen we helaas niet uitbetalen. Belangrijk is dat je de uren op tijd doorgeeft, dit is dinsdag voor 12;00 uur. Het kan worden opgestuurd naar: info@recruitus.nl met jouw naam en weeknummer als onderwerp. Indien we de uren regelen met de opdrachtgever, hoef je niks te doen en word je hiervan op de hoogte gesteld.


Mocht je als ZZP’er aan de slag gaan, dan ontvang je van de backoffice na het indienen van jouw uren een factuur. Ze werken namelijk met reverse billing. Je ontvangt dus van hen jouw factuur en de betaling van jouw factuur.  Uren boeken doen we twee keer per week, het kan dus zijn dat je de ene keer jouw salaris krijgt op woensdag en een andere keer op vrijdag. Let op; ons uitgangspunt is jouw salaris elke week te boeken, op de vrijdag. Mocht je het vrijdag 18:00 uur nog niet ontvangen hebben, dan horen we dat graag. We denken namelijk in oplossingen!

Wat te doen bij ziekte?

Ben je ziek, of juist weer beter? Meld dit dan direct bij zowel de opdrachtgever, als de backoffice maar ook naar ons! Indien je langer ziek bent, zal je worden aangemeld bij de verzuimpartner van de backoffice. Zij regelen dit dan verder met jou, voor verdere vragen en/of opmerkingen kun je dan ook bij hen terecht. We wensen je alle beterschap toe!

Aanvullende informatie

Mocht je van de opdrachtgever kledingvoorschriften, of huisregels hebben ontvangen, gaan we ervanuit dat je je hieraan houdt. Ook draag je zorg voor de materialen die je hebt ontvangen. Zo zijn sleutels van een sleutelpand die je ontvangt, jouw eigen verantwoordelijkheid. Bij het verliezen, of niet terugbrengen van deze sleutels worden deze kosten op jou verhaald. Hetzelfde geldt voor gereedschappen of kleding die ter beschikking worden gesteld. Wij kunnen jou ook voorzien van PBM’s, indien het CAO van jouw opdrachtgever dit toelaat. Let wel dat je normaliter deze spullen van de opdrachtgever dient te ontvangen.

Als je een auto ter beschikking gesteld gekregen hebt, zijn boetes gereden in deze periode voor jouw eigen rekening. De kosten zullen worden verminderd met je salaris. Het is hierbij van belang dat je geen privé kilometers rijdt, of schade maakt ook dit kan worden verrekend met je openstaande salaris. Roken in deze auto is verboden. We gaan ervanuit dat als je de auto met een volle tank ontvangt, je deze bij einde dienstverband met een volle tank retour brengt.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks bij een genoemde opdrachtgever aan het werk te gaan, zonder dit in overleg met ons te melden. De overeenkomst die met ons wordt aangegaan, kan ontbonden worden na 2080 gewerkte uren. Mits uiteindelijk anders wordt overlegd met de opdrachtgever waarbij je werkzaamheden uitvoert. Je kunt ook niet via een ander uitzendbureau binnen deze tijd bij dezelfde opdrachtgever aan de slag. Er zitten boetes verbonden aan het rechtstreeks in dienst gaan bij de opdrachtgever waarbij we jou geplaatst hebben, ook na een bepaalde tijd. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je contact met ons opnemen. 

Wanneer je niet meer werkt maar nog wel spullen van ons, of de opdrachtgever in het bezit hebt, vinden we het vanzelfsprekend dat je de uitgeleende spullen (bijvoorbeeld kleding en/of materialen) aan ons/ de opdrachtgever teruggeeft. Sommige spullen zijn namelijk in bruikleen aan jou gegeven, hiervan ben je dan op de hoogte gebracht. Indien je dit niet doet, kunnen we de kosten hiervan verrekenen met het openstaande salaris/vakantiegeld/vakantiedagen.

Het behalen van certificaten

Bij sommige opdrachtgevers is het hebben van een specifieke cursus verplicht. Denk hierbij aan een VCA-diploma of aspirant hulpmonteur in de steigerbouw. We werken op de achtergrond samen met een partij, waar je dit diploma kunt halen. Het bedrag van dit diploma schieten wij voor -als investering in jouw toekomst- mits je 3 maanden bij ons in dienst blijft. Mocht je eerder vertrekken, dan verrekenen wij de tijd waarop jij in dienst was met het bedrag dat het diploma heeft gekost *. Dit bedrag zal met de openstaande reserveringen en bedragen worden verrekend Indien dit bedrag niet toereikend is, zal er een factuur met betalingsverplichting naar je gestuurd worden. We gaan er natuurlijk vanuit, dat je langer bij ons in dienst blijft & dat het een investering in jouw toekomst is!

* Binnen een maand na behalen uit dienst dien je het hele bedrag terugbetalen. Binnen 2 maanden na behalen uit dienst; 2/3e van het bedrag terugbetalen/. Binnen 3 maanden na behalen uit dienst; 1/3 e van het bedrag terugbetalen. Na 3 maanden behalen uit dienst; de investering wordt volledig door ons betaald

Wat wij belangrijk vinden

We gaan ervan uit dat je de algemeen aanvaarde gedragsregels zult hanteren. Verder streven we ernaar om je voor langere tijd aan het werk te houden. Mocht dit nou onverhoopt niet lukken, bericht ons dan meteen. Dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen betekenen. Alvast bedankt voor je inzet!

Met vriendelijke groet,
het team van Uitzendbureau Recruit Us.

Foto van de Liwadders 2021